Doen Legal

FAQ

Wat is START Legal?
START Legal is een webshop waar ZZP’ers contracten kunnen kopen die professioneel, persoonlijk en betaalbaar zijn.

Wat krijg ik bij START Legal?
De contracten zijn opgesteld door ons, advocaten van DOEN Legal, en worden na bestelling gepersonaliseerd. Ook sturen wij een document mee waarin staat hoe je de contracten optimaal moet gebruiken. Hierdoor kun jij er als ZZP’er meteen mee aan de slag.

Wat kost START Legal?
Een contract kost € 149,– exclusief BTW. Voor € 249,– exclusief BTW krijg je een STARTpakket. Dit bestaat uit Algemene Voorwaarden en een  Overeenkomst van Opdracht.  Betaling gaat vooraf via iDEAL.

Wie zit achter START Legal?
START Legal is een initiatief van het advocatenkantoor DOEN Legal. Het kantoor is eigendom van ons, Esther Brons-Stikkelbroeck en Bert-Jan van den Akker en het onderscheidt zich, omdat DOEN Legal vernieuwende concepten lanceert in de advocatuur.

Waarom START Legal?
Wij spreken veel ZZP’er’s die tevergeefs op zoek zijn naar contracten die kwalitatief goed zijn,  maar die ook betaalbaar zijn. Het gaat dan om basale documenten, zoals Algemene Voorwaarden,  Overeenkomsten van Opdracht of een Geheimhoudingsverklaring. Met START Legal voorzien we in die behoefte.

Hoe werkt START Legal?
Start Legal werkt simpel. Het enige wat jij hoeft te doen, is aangeven in welke sector je werkt, een keuze te maken voor één contract of een STARTpakket, enkele gegevens in te vullen en te betalen via iDeal. Wij bezorgen je dan digitaal binnen 24 uur jouw eigen contract(en), zodat je van start kunt gaan.

Waarom staat mijn branche er niet bij?
Om optimale kwaliteit te bieden, hebben wij ons op dit moment nog beperkt tot vier sectoren. Andere sectoren volgen op korte termijn.

Welke contracten biedt START Legal allemaal aan?
START Legal biedt voor vier verschillende sectoren de volgende contracten aan:

Algemene Voorwaarden, Overeenkomst van Opdracht, Geheimhoudingsverklaring en een Akte van Overdracht.

Wat krijg ik bij een STARTpakket?
Bij een STARTpakket krijg je Algemene Voorwaarden en een Overeenkomst voor de afspraken met je opdrachtgevers en een toelichting hoe je de beide documenten het beste kunt gebruiken.

Wat als ik niet tevreden ben?
Wij hebben de contracten met veel zorg opgesteld en aangepast aan jouw situatie. Wij doen ons uiterste best om jou tevreden te stellen. Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan horen wij dat graag op info@startlegal.nl, dan lossen we samen de valse START op.

Zijn de contracten klaar voor gebruik?
De contracten zijn voor jouw situatie geschreven en klaar voor gebruik. Als je gaandeweg aanpassingen wilt maken, dan kan dat uiteraard. Wij kunnen alleen niet beoordelen wat de gevolgen zijn van die wijzigingen. We adviseren je in dat geval vooraf advies in te winnen. Dat kan bij de advocaten van DOEN Legal. Zij staan – met korting – tot je beschikking.

Ik twijfel over de juiste categorie. Wat kan ik doen?
Als je twijfelt over het juiste contract voor jou, laat ons dan weten waarom je twijfelt. Wij helpen je graag verder.

Waarom zijn de contracten van START Legal kwalitatief goed?
Wij werken ieder al minimaal 15 jaar als advocaat en hebben alle documenten zelf opgesteld. Bovendien stellen wij uitsluitend contracten op voor die sectoren waar wij ruime ervaring in hebben. Zo weten we dat de documenten kwalitatief goed zijn.

Hoe kan START Legal zo goedkoop zijn?
Met onze jarenlange ervaring en kennis van de sectoren hebben wij de basis voor alle contracten al gelegd. Hierdoor kunnen wij zulke lage prijzen rekenen maar toch de kwaliteit bieden die je van een advocaat mag verwachten.

Waarmee onderscheidt START Legal zich ten opzichte van het bestaande aanbod?
Wij combineren kwaliteit en persoonlijke aandacht met een messcherpe prijs. Er worden online veel “gratis” modellen aangeboden, maar die moet je zelf nog invullen en je weet niet zeker of die contracten geschikt zijn voor jouw branche. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een contract helemaal op maat te laten maken, maar dat is vaak vele malen duurder. Met de contracten van START Legal weet je zeker dat je kwaliteit bestelt en dat je niet te veel betaalt.

Wij wensen je een goede start!